Școala Națională Românească Online -
Softuri recomandate

Denumire

 

Descriere

Descărcare

 

OpenOffice

 

OpenOffice o aplicație office complet gratuită, asemănătoare și compatibila cu excel, word din Microsoft Office. Conține Writer pentru documente, Calc pentru tabele tip excdl, Impress pentru prezentări gen PowerPoint, Draw pentru desene și Base pentru baze de date.

 

Descarcă

 

LibreOffice

LibreOffice este o aplicație office gratuită pentru editarea de documente, realizarea de prezentări, calcule tabelare sau pentru realizarea de desene.
LibreOffice este compatibil cu Word, Excel si PowerPoint. Ce este deosebit la LibreOffice este faptul că poate deschide, edita si modifica documentele si fișierele PDF.

 

Descarcă

 

GeoGebra

GeoGebra este un software matematic dinamic pentru toate nivelurile de educație care combină geometria, algebra, foile de calcul, graficele, statistica și analiza într-un singur pachet ușor de utilizat. 

 

Descarcă

Google Earth

Google Earth este un software ce include un glob virtual, o hartă și informații geografice. Inițial s-a numit EarthViewer 3D și a fost creat de Keyhole, Inc, o companie fondată de CIA și achiziționată de Google în 2004.

 

Descarcă

 

Stellarium

Stellarium este un planetariu open source gratuit pentru computer. Prezintă un cer realist în 3D, la fel ca ceea ce vezi cu ochiul liber, binoclul sau un telescop. Poate fi instalat pe orice device, având inclusiv o variantă web pentru browser.

  

Descarcă

 

 

Team Viewer

Cel mai cunoscut si poate cel mai utilizat program pentru conectarea de la distanta la un alt computer. Cu acest program vă puteți ajuta colegii si prietenii, le  puteți explica cu functioneaza o aplicatie sau le puteti repara computerul.

  

Descărcă

 

Zoom

Zoom este o aplicație pentru conferințe video în cloud, întâlniri și discuții video online la distanță, mesagerie în grup sau apeluri audio.
Zoom este oferă cea mai buna calitate video și audio pentru convorbiri, screen sharing pentru prezentări și este compatibil cu computerele pe Windows, tabletele si telefoanele Android, iPhone-uri si iPad-uri si pentru Mac-uri.

  

Descărcă


FastStone

Photo Resizer

 

FastStone Photo Resizer este un convertor de imagini și un instrument de redenumire care intenționează să permită utilizatorilor să convertească, să redenumească, să redimensioneze, să decupeze, să rotească, să schimbe adâncimea de culoare, să adauge text și filigrane la imagini într-un mod rapid și ușor de lot.

 

Descarcă

 

Gramatica

Limbii române

 Este o aplicație simplă disponibilă pentru dispozitive mobile. Aceasta abordează subiecte precum: substantivul, articolul, adjectivul, pronumele, numeralul, verbul, adverbul, prepoziția, conjuncția etc. Aplicația oferă inclusiv teste de verificare a cunoștințelor.

 

Descarcă

 

Dicție.ro 

 

 

Aplicația își propune să îți testeze cunoștințele de limbă română, atât în ceea ce privește gramatica, cât și în ceea ce privește fonetica. Vei descoperi în această aplicație sute de întrebări la care poți răspunde pentru a vedea dacă stăpânești cu adevărat limba română, dar și sute de exerciții de dicție care te vor ajuta să ai un discurs mai clar și mai corect.

 

Descarcă(Android)

Descarcă(iOS)