Bine ai venit
pe platforma educatională
Școala Natională Românească Online
-SNRO-

Procedura de înscriere și evaluare inițială

Înscrierea

Procedura de înscriere(înregistrare) pentru studenți pe platforma educațională SNRO se va face doar pe bază de invitație. Această invitație ce constă într-un cod unic de înscriere ce poate fi obținut printr-o solicitare făcută personal sau de tutorele legal prin intermediul formularului de înscriere.

După trimiterea solicitării , în termen de 24 de ore solicitantul va primi un email ce va conține codul unic și linkul cu pagina de înscriere unde își va putea crea profilul de utilizator personal. Pentru a valida această operațiune este necesar acceptul secțiunilor, Termeni și condiții precum și a  noului Regulamentul UE 2016/679(GDPR) cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

ATENȚIONARE!!!

 • Codul unic și linkul de înscriere au termen de valabilitate nelimitat.

Vârsta minimă admisă pentru a putea urma procedura de înregistrare personal, este de 14 ani(dovedită cu o copie de buletin de identitate/pașaport ce trebuie atașată la formularul de înscriere).

Vârsta minimă admisă ca student al SNRO este de 10 ani(dovedită cu o copie a certificatului de naștere alăturată copiei de buletin/pașaport a tutorelui legal ce completează formularul de înscriere). Tutorele legal care va face solicitarea pentru această categorie, va fi nevoit să accepte prelucrarea datelor  cu caracter personal ale ambilor solicitanți: student(copil) și tutore legal(părinte).

Evaluarea inițială

Toți studenții care vor solicita înscrierea în programul de educare SNRO vor fi evaluați preliminar înaintea începerii accesării cursurilor pentru a avea o imagine de ansamblu asupra nivelului de cunoștințe avute și pentru a stabili punctul de plecare în procesul educativ. Evaluarea inițială se va desfășura în două etape, după ce în prealabil a fost încheiat procesul de înscriere:

 1. Evaluarea scrisă
  • evaluare primară 
  • evaluare diferențiată
 2. Evaluarea directă

1. Evaluarea scrisă

Evaluarea primară este dedicată celor mai mici studenți care vor accede în rândurile programului nostru de la primul nivel de studiu. Evaluarea constă în accesarea unui test simplu de tip grilă ale cărui răspunsuri se regăsesc în programa școlară la începuturile acesteia sub formă de cursuri introductive. Rezultatul acestei evaluări va indica nivelul de învățare în sistemul autodidact al noului student.

Evaluarea diferențiată este dedicată studenților care vor dori să acceadă în programul de educare SNRO de la un alt nivel decât cel inițial. Și pentru aceștia, evaluarea scrisă constă în accesare unui test de tip grilă a cărui complexitatea se ridică la nivelul de vârstă solicitat și care se regăsește sub forma unei Testări anuale în programele noastre școlare. Rezultatul acestei evaluări va indica nivelul de cunoștințe la care se află studentul solicitant și va da verdictul în cazul accederii în program de la nivelul solicitat.

2. Evaluarea directă

Evaluarea inițială directă este o evaluare de tip unic pentru toate categoriile de studenți solicitanți și constă într-o sesiune de videoconferință pe platforma zoom a școlii de 15 minute cu un profesor coordonator(diriginte). Această evaluare are scopul de a crea o primă interacțiune între student și profesorul coordonator(diriginte) care va supraveghea și va sprijini evoluția acestuia în cadrul procesului educațional desfășurat de proiectul nostru. Deși acest proiect vine și propune forma de învățare autodidactă, studentul trebuie șă aibă convingerea că în spatele său este tot timpul o persoană autorizată didactic care urmărește evoluția sa în procesul de învățare și care va interveni și va sprijini acest proces când studentul va întâmpina probleme în acest sens.

COORDONATOR

LECTOR

STUDENT

Instrucțiuni

privind modul de completare a formularului de înscriere

Pentru fiecare casetă de completare din formular vă rugăm să urmați indicațiile din casetă:

 • Nume și Prenume completați în conformitate cu înscrisurile oficiale din actul de identitate
 • Email vă rugăm să completați cu o adresă validă pentru a nu avea neplăceri de comunicare
 • Telefon vă rugăm să furnizați un număr de telefon valid pentru a putea fi contactat de către echipa administrativă de la secretariatul școlii
 • Tip cont completarea se face alegând din listă poziția din care doriți să participați în programul nostru.

Foarte important de știut!!!

 • Cererile pentru pozițiile de Coordonator și Lector vor fi soluționate în termen de 7 zile calendaristice și vor urma o altă procedură de evaluare a candidaților. Această procedură implică o serie de videointerviuri pe durata celor 7 zile clendaristice cu administrația proiectului.
 • Mesaj vă rugăm să vă rezumați doar la mesajul minim necesar dat ca exemplu, asta în situația în care nu sunteți nevoiți din motive întemeiate să dați mai multe detalii.
 • Termeni și condiții/Politica de confidențialitate, trebuie să bifați doar după ce în prealabil ați citit acordurile impuse de administrația proiectului.
 • Alegeți fișiere este destinată încărcării de către solicitant a unei copii după un act de identitate valid.
 • Trimite mesaj este ultimul pas înainte de a intra în contact cu Proiectul SNRO și administratorii săi. Înainte de a confirma și trimite datele cerute în formular de către administrație, vă rugăm să fiți responsabili și să trimiteți date corecte pentru a nu exista probleme de ordin penal mai târziu.

Formular de înscriere

SNRO vă urează mult noroc!

… să aveti parte de cunoaștere și iluminare spirituală…