Funcționare

Școala Națională Românească Online -
Funcționare

Introducere

În acestă secțiune vom încerca să vă facem o scurtă prezentare a fiecărui meniu în parte din această platformă. De-asemeni vom încerca să vă prezentăm și anumite funcționalități. Vă recomandăm să citiți cu atenție această secțiune.

Înscrierea

Procedura de înscriere(înregistrare) pentru studenți pe platforma educațională SNRO se va face doar pe bază de invitație. Această invitație ce constă într-un cod unic de înscriere ce poate fi obținut printr-o solicitare făcută personal sau de tutorele legal prin intermediul formularului de înscriere.

După trimiterea solicitării , în termen de 24 de ore solicitantul va primi un email ce va conține codul unic și linkul cu pagina de înscriere unde își va putea crea profilul de utilizator personal. Pentru a valida această operațiune este necesar acceptul secțiunilor, Termeni și condiții precum și a  noului Regulamentul UE 2016/679(GDPR) cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

ATENȚIONARE!!!

  • Codul unic și linkul de înscriere au termen de valabilitate nelimitat.

Vârsta minimă admisă pentru a putea urma procedura de înregistrare personal, este de 14 ani(dovedită cu o copie de buletin de identitate/pașaport ce trebuie atașată la formularul de înscriere).

Vârsta minimă admisă ca student al SNRO este de 10 ani(dovedită cu o copie a certificatului de naștere alăturată copiei de buletin/pașaport a tutorelui legal ce completează formularul de înscriere). Tutorele legal care va face solicitarea pentru această categorie, va fi nevoit să accepte prelucrarea datelor  cu caracter personal ale ambilor solicitanți: student(copil) și tutore legal(părinte).

Procesul de înscriere este completat de un Program de evaluare a tinerilor studenți proaspeți înscriși în SNRO, un proces complex realizat de către profesori coordonatori(diriginți). Mai multe informații despre acest proces vezi  AICI.

Autentificarea

Autentificarea se face în baza unui ”nume de utilizator”(username) și a unei parole știute doar de către utilizatorul contului. Atât username-ul cât și parola nu vor fi afișate public. Ele au caracter unic și personal, și pot fi accesate doar de către deținătorul contului în secțiunea de profil.

Autentificarea pe platformă se face prin intermediul butonului de autentificare din top-meniu care face legătura cu pagina dedicată acestui scop. Procesul de autentificare poate avea loc după ce în prealabil ați obținut calitatea de utilizator al platformei prin absolvirea proceduri de înregistrare.

În cazul în care ați uitat parola de acces aceasta poate fi recuperată din această pagină urmând următoarea procedură:

Pasul 1:  click pe ”Ai uitat parola?”. Pasul 2: completează datele cerute în căsuța de dialog din pagina nou deschisă. Pasul 3: trimite solicitarea ta prin apăsarea butonului ”Resetează Parolă”.

Recomandăm ca parola de acces să fie schimbată odată la 60-90 de zile calendaristice.

Profilul personal

Este zona unde sunt afișate datele tale personale. Aici pot fi actualizate aceste date, pot fi setate ca vizibile sau nu celorlalți utilizatori. Profilul personal poate apărea într-0 formă grafică diferită de la un utilizator la altul , în funcție de rolul deținut de acesta pe platformă: student, lector sau membru fondator. 

Prima pagină

Prima pagină este o pagină după chipul și asemănarea întregului proiect, este o pagină modulară. Este format din module ce redau informații actualizate din întregul proiect. Pe prima pagină se vor regăsi printre altele module ce vor reda o listă cu principalele evenimente, ultimile titluri de carte apărute în bibliotecă, ultimile cursuri apărute sau liste cu recenzii despre proiect or partenerii acestuia. Vom sintetiza pe prima pagina cele mai importante informații despre ceea ce se întâmplă pe platformă.

Cursuri

Meniul de cursuri este zona dedicată educației din acest proiect. Aici vom găsi informații despre disciplinele studiate și programele școlare adiacente acestora.  Cursurile vor funcționa după  programa școlară oficială a Ministerului Educației din România, simplificată sau adăugită(după caz). Disciplinele de bază sunt: Limba română, Istoria și Geografia României. La acestea se adaugă în lista disciplinelor obligatorii, alte două discipline: Educație digitală și Educație civică. La toate acestea se adaugă cursuri derivate din disciplinele de bază, cursuri pentru diferite discipline care promovează valoarea și strălucirea neamului românesc. 

Cursurile sunt organizate în ordinea dată de programa școlară, ele neputând fi urmate altfel(pe sărite). Cursurile și testările vor fi punctate după un plan bine stabilit, urmând ca punctajul final realizat de fiecare student în parte să îi dea acestuia dreptul să intre în Clubul ”Elita SNRO”, club unde se vor regăsi Top 100 studenți SNRO de-a lungul timpului.

Club SNRO

Este zona de ”after-shcool” a proiectului. este zona unde studenții au posibilitatea de a pune în practică în diferite proiecte informația dobândită din cursurile școlare. Aici vor găsi o bibliotecă cu titluri in format e-book, o videotecă cu diverse materiale didactice și nu numai, blogul platformei și nu numai. Vor găsi posibilitatea de a vedea cum se lucrează într-o redacție de revistă sau într-o redacție de editură de carte. 

În Clubul SNRO, studenții se vor putea întâlni cu bucătăria românească tradițională sau vor putea vedea cum este organizat un muzeu ce va cuprinde în format virtual tot ce are poporul român mai de preț în domeniul artelor frumoase și nu numai.

Un ultim proiect propus este acela de a realiza emisiuni radio. Vom avea un post de radio online care va transmite din mai multe locații emisiuni care vor fi realizate cu și ajutorul studenților noștri.

Despre noi

Este acel meniu dedicat informațiilor tehnice și organizatorice ale platformei. Totul este structurat pe două paliere: ORF (organizare, regulamente, funcționare) și Comunitate (membri fondatori, elita românească, membri SNRO și undeva mai târziu Clubul ”Elita SNRO”).

Partea de ORF, exact cum scriam mai sus, ne va descrie cum este organizată școala, regulile după care ghidează comunitatea noastră și funcțiile fiecărui modul în parte. 

În partea de Comunitate, vor fi redate informații despre comunitatea noastră. Vom avea pagini dedicate despre Membrii fondatori, Membri Asociați, Elita Românească sau Membrii SNRO. Vom încerca în aceste pagini să redăm rolul acestora în viața comunității noastre.

Pagina de contact

Este pagina unde cei ce doresc să contacteze echipa noastră de administrare o poate face prin intermediul formularului din pagină. cel mai important element din acel formular este caseta unde trebuie selectat departamentul unde trebuie să ajungă mesajul solicitantului. Tot pe pagina de contact sunt trecute și adrese de email a departamentelor școlii.